Wandelen & fietsen in de top van Limburg!

Startplaats en rustpunt in het Nationaal Park 'De Maasduinen'..

Hoeve "Carpe Diem" is een startplaats en rustpunt voor fietsers en wandelaars in het Nationaal Park 'De Maasduinen’! Onze Hoeve ligt tussen:

  Wandelknooppunt 22 en 26

  Fietsknooppunt 43 en 44

 Verschillende fiets- en wandelroutes lopen langs onze Hoeve. Geniet van de natuur in 'De Maasduinen' of neem een kijkje in het 'Maasheggen' landschap.Parkeer uw fiets in onze "Fietswei", terwijl u op ons boerenterras tot rust kunt komen.  

De hoogtepunten van het Nationaal Park 'de Maasduinen'

Op enkele “fiets- of wandelminuten” vanaf onze Hoeve liggen twee hoogtepunten van het Nationaal Park, namelijk:

Natuurgebied ‘Het Quin’Natuurgebied 'Het Quin'

Het 'Bergerbos' is een onderdeel van het Nationaal Park 'de Maasduinen’ en in dit gebied ligt ‘Het Quin’. In het heidelandschap bevinden zich vennen en beekjes die worden omgeven door paraboolduinen. Bovenop één van deze hoge duinen heb je een prachtig uitzicht!


De uitkijktorenDe Uitkijktoren

Deze 12,5 meter hoge toren is gebouwd op de hoogste paraboolduin van 
'de Maasduinen’ in Afferden. Daarmee is dit het hoogste punt van het Nationaal Park! De uitkijktoren staat op exact dezelfde plek als waar vroeger de brandtoren van Afferden en omgeving heeft gestaan. De klim is de moeite waard, want het uitzicht geeft een fenomenaal zicht van het gebied. Je ziet de Maas in het westen, het Duitse 'Reichswald' in het noorden, het Duitse achterland in het oosten en het zuidelijke gedeelte van 'de Maasduinen'.